Ontdek het Limburgse Heuvelland

Slenaken is een lieflijk klein dorpje gelegen in het Limburgse Heuvelland. Hier treft u geen massatoerisme, maar gulle gastvrijheid zoals wij dat alleen in Limburg kennen. Slenaken wordt omringd door prachtige bossen, het Geuldal en het Gulpendal waardoor er een paradijs is ontstaan voor natuurliefhebbers. De holle wegen, hellingbossen, rivierdalen en glooiende weilanden bieden een garantie voor een heerlijk verblijf.

En wilt u toch even de gezelligheid van de stad opzoeken, dan liggen grote steden als Maastricht (23 km), Aken (14 km) en Luik (44 km) op steenworp afstand.

Fietsen en wandelen in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg beschikt over een uitgebreid netwerk aan fietsroutes en wandelroutes. Zowel voor de ervaren als de beginnende fietser of wandelaar zijn er tal van mogelijkheden om de omgeving te ontdekken. Daar komt bij dat er diverse themaroutes zijn uitgezet, denk aan de bloesemtocht, asperge route of de kastelen & tuinen route.

En ziet u als fietser op tegen de heuvels? Dat is niet nodig, als u het laatste stukje loopt kunt u langer genieten van de natuur!

De grotten van Limburg

wandelenDe mergelgrotten in Zuid-Limburg, wie kent ze niet? Met name Valkenburg is erg bekend om het lange ondergrondse gangenstelsel. De grotten zijn absoluut een bezoek waard, niet alleen voor volwassenen, maar ook kinderen kunnen op een leuke manier het mysterie van de ondergrondse omgeving ontdekken. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals een kerstmarkt en diverse fiets- en survivaltochten.

Zwemmen en watersporten in Limburg

grottenLimburg heeft een prachtig glooiend landschap, maar vergeet ook de watersportmogelijkheden niet. Want de Maas biedt uiteraard geweldige mogelijkheden om te gaan raften, kajakken of kanoën. Een spectaculaire beleving! Liever een dagje zwemmen in een mega zwemparadijs, ga dan Gulpen (3 km). Zwemparadijs Mosaqua behoort tot één van de grootste subtropische zwemparadijzen in de Euregio. De diverse zwembaden, glijbanen, het piratenschip en de wellness faciliteiten staan garant voor uren watervertier voor jong en oud.

Dagje ontspannen in een wellness complex

themae2000Auberge de Smockelaer ligt op slechts 14 kilometer afstand van kuuroord Thermae 2000. Dit wellness centrum is door de bijzondere ligging op de top van de Cauberg een absolute aanrader wanneer u toe bent aan ultieme ontspanning. Kom tot rust in de jacuzzi terwijl u geniet van het prachtige uitzicht over het Geuldal.

Carolus Thermen in Aachen (Aken) is ook zeker aan te bevelen voor een ontspannen wellnessdag. In de 8 thermale baden, diverse sauna's en beautysalon komt u helemaal tot rust. 
Maak even helemaal uw hoofd leeg en geniet...

Probeer ook eens 'Dé IJskraam van het Heuvelland'!

ijskraam2Het pal aan de Geul gelegen ijs- en fruitkraampje van de Wingerbergerhoeve is wereldberoemd in Zuid-Limburg om het heerlijke ijs, het fruit uit de streek en de gezellige sfeer die er heerst.

Het is een ideaal rustpunt voor uw wandelingen of fietstochten door het Geuldal. De naastgelegen parkeerruimte maakt het ook een geschikte halte voor uw autoritten langs b.v. de Mergellandroute.

Download de app voor een compleet aanbod aan er op uit tips

app vvvWij hebben een paar er op uit tips voor u geselecteerd, maar eigenlijk is het slechts een tipje van de sluier. Er zoveel meer te zien, doen en beleven, u heeft aan 1 vakantie in Zuid-Limburg eigenlijk niet genoeg! Wilt u meer tips, download dan de app van de VVV Zuid-Limburg. Uw mobiele reisgids met informatie over de omgeving, restaurants en natuurlijk alle er op uit tips in Zuid-Limburg.

Daarom Smockelaer

  • Gelegen in het Limburgse Heuvelland
  • Vele eropuit mogelijkheden voor jong en oud
  • Leuke groepuitjes mogelijk
  • Maastricht 20 kilometer
  • Aachen 15 kilometer
  • Luik 44 kilometer