Lachyoga bij de Smockelaer

“Ik heb in tijden niet zo gelachen!” Wanneer heeft u dat voor het laatst op uw werk gezegd? Het bedrijfsleven is tegenwoordig gericht op presteren, snelheid en uiteindelijk draait alles om de financiën. Teambuilding is belangrijk, een goed team presteert beter en dat betekent dat een goede sfeer dus erg belangrijk is. Het is tijd om even te lachen met elkaar. Het is tijd voor lachyoga!

Lachyoga in het bedrijfsleven

Lachyoga is een uniek concept waarbij iedereen zonder reden gaat lachen. Geen grappen, humor of komedie, maar ontspannen lachen. Het lachen wordt tijdens lachyoga gestimuleerd als oefening, waarbij oogcontact en speelsheid kunnen leiden tot een aanstekelijke lach.

Bij lachyoga gaat het om het lachen, maar ook om de ademhaling. U krijgt ademhalingsoefeningen uit de yoga leer waardoor er meer zuurstof gaat naar de organen en de hersenen, wat leidt tot een energieker en gezonder gevoel.

Een originele en ontspannende activiteit voor teambuilding

"Mensen die samen lachen, werken beter samen", een uitspraak van acteur en komiek John Cleese. Wanneer er wordt gelachen op de werkvloer is er even geen sprake van hiërarchieën, maar nog veel belangrijker, lachende werknemers komen klantgerichter over. Het verbetert de communicatievaardigheden en de sfeer.

Lager verzuim door een goede werksfeer

Een belangrijke oorzaak van het wisselen van baan en van een hoog ziekteverzuim is een slechte of saaie werksfeer. En wat werkt er beter om de sfeer te verhogen dan om even ontspannen samen te lachen? Na de lachyoga gaan medewerkers naar huis en vertellen “ik vandaag toch zo gelachen op mijn werk”!

Wilt u meer weten over deze training, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Activiteitenoverzicht