Ontdek Zuid-Limburg op de fiets of te voet

Zuid-Limburg beschikt over een uitgebreid netwerk aan fietsroutes en wandelroutes. Zowel voor de ervaren als de beginnende fietser of wandelaar zijn er tal van mogelijkheden om de omgeving te ontdekken. Daar komt bij dat er diverse themaroutes zijn uitgezet, denk aan de bloesemtocht, asperge route of de kastelen & tuinen route.

En ziet u als fietser op tegen de heuvels? Dat is niet nodig, als u het laatste stukje loopt kunt u langer genieten van de natuur!

wandelen
grotten

Een reis onder de grond

De mergelgrotten in Zuid-Limburg, wie kent ze niet? Met name Valkenburg is erg bekend om het lange ondergrondse gangenstelsel. De grotten zijn absoluut een bezoek waard, niet alleen voor volwassenen, maar ook kinderen kunnen op een leuke manier het mysterie van de ondergrondse omgeving ontdekken. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals een kerstmarkt en diverse fiets- en survivaltochten.

Zwemmen en watersporten in Limburg

Limburg heeft een prachtig glooiend landschap, maar vergeet ook de watersportmogelijkheden niet. Want de Maas biedt uiteraard geweldige mogelijkheden om te gaan raften, kajakken of kanoën. Een spectaculaire beleving! Liever een dagje zwemmen in een mega zwemparadijs, ga dan Gulpen (3 km). Zwemparadijs Mosaqua behoort tot één van de grootste subtropische zwemparadijzen in de Euregio. De diverse zwembaden, glijbanen, het piratenschip en de wellness faciliteiten staan garant voor uren watervertier voor jong en oud.

mosaqua
themae2000

Ultieme wellness? Bubbelen in de jacuzzi op de top van de Cauberg of in de Thermale baden in Aachen

Auberge de Smockelaer ligt op slechts 14 kilometer afstand van kuuroord Thermae 2000. Dit wellness centrum is door de bijzondere ligging op de top van de Cauberg een absolute aanrader wanneer u toe bent aan ultieme ontspanning. Kom tot rust in de jacuzzi terwijl u geniet van het prachtige uitzicht over het Geuldal. Bezoek de website van Thermae 2000.

Carolus Thermen in Aachen (Aken) is ook zeker aan te bevelen voor een ontspannen wellnessdag. In de 8 thermale baden, diverse sauna's en beautysalon komt u helemaal tot rust. Download hier de brochure.
Maak even helemaal uw hoofd leeg en geniet...

Download de app voor een compleet aanbod aan er op uit tips

Wij hebben een paar er op uit tips voor u geselecteerd, maar eigenlijk is het slechts een tipje van de sluier. Er zoveel meer te zien, doen en beleven, u heeft aan 1 vakantie in Zuid-Limburg eigenlijk niet genoeg! Wilt u meer tips, download dan de app van de VVV Zuid-Limburg. Uw mobiele reisgids met informatie over de omgeving, restaurants en natuurlijk alle er op uit tips in Zuid-Limburg.

app vvv
ijskraam2

Probeer ook eens 'Dé IJskraam van het Heuvelland'!

Het pal aan de Geul gelegen ijs- en fruitkraampje van de Wingerbergerhoeve is wereldberoemd in Zuid-Limburg om het heerlijke ijs, het fruit uit de streek en de gezellige sfeer die er heerst.

Het is een ideaal rustpunt voor uw wandelingen of fietstochten door het Geuldal. De naastgelegen parkeerruimte maakt het ook een geschikte halte voor uw autoritten langs b.v. de Mergellandroute.

Huur voordelig een villa

  • villa met zwembad en sauna
  • geschikt voor 18 personen
  • uitzicht op het Geuldal
  • vele er op uit mogelijkheden
Weekend vanaf € 130,- p.p.

Inschrijven nieuwsbrief

Zoover

Ligging
Service
Prijs / kwaliteit
Eten
Kamers
Kindvriendelijk
Hygiëne
9.3
9.0
8.7
8.8
9.1
8.8
8.4

9.1

50
beoordelingen

Boek

Ontvang gratis ons exclusieve boek

Wilt u de unieke luxe ervaring van de Smockelaer nog even rustig nalezen? Vul dan hier uw gegevens in en ontvang het exclusieve boek ” Short stay & Meetings in style” digitaal.

Direct aanvragen:

Daarom kiest u voor De Smockelaer

Kwaliteit & ultieme luxe

Als u voor de Smockelaer kiest, kiest u voor kwaliteit, luxe en comfort.

Zuid-Limburgse Heuvelland

Geniet van het glooiende landschap, de prachtige bossen en grandioze vergezichten.

Grensverleggende gulle gastvrijheid

Gastvrijheid gaat bij ons een stap verder. Ervaar het zelf!

De Smockelaer in beeld

groepsaccommodatie_smockelaer_slenaken05 groepsaccommodatie_smockelaer_slenaken01 groepsaccommodatie_smockelaer_slenaken04 groepsaccommodatie_smockelaer_slenaken13 groepsaccommodatie_smockelaer_slenaken12 groepsaccommodatie_smockelaer_slenaken09 groepsaccommodatie_smockelaer_slenaken07 groepsaccommodatie_smockelaer_slenaken06 groepsaccommodatie_smockelaer_slenaken03 groepsaccommodatie_smockelaer_slenaken02 groepsaccommodatie_smockelaer_slenaken08 groepsaccommodatie_smockelaer_slenaken10 groepsaccommodatie_smockelaer_slenaken11

Er op uit tips